Len och krämig mjölkchokladpannacotta
Halloj!
Här kommer det utlovade receptet, passa på att lyxa till det lite ikväll med denna pannacotta jag gjorde för 2 veckor sen!
Till 6 personer :
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
200 gram mjölkchoklad
2 st gelatinblad
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
200 gram mjölkchoklad
2 st gelatinblad
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. ( ca 5 minuter)
Och koka upp grädde tillsammans med sockret.
Ta bort från plattan och låt stå med lock på i ca 5- 10 minuter.
Rör sedan ner gelatinbladen i den varma gräddblandningen – rör om tills bladen löst sig ordentligt.
Hacka chokladen och rör ner i gräddblandningen – rör om tills all choklad löst sig.
Häll upp i koppar eller skålar. ( Går även bra att lägga i en skål – så får man välja själv hur mycket man vill ha )
Låt stå kallt i ca 4 timmarn innan servering, toppa med lite färska (eller frysta) hallon :)
Hoppas alla får en fin fredag, jag ska jobba hela kvällen, men sen får jag oxå helg :)
Ber om ursäkt för dålig bild, svårt att fota när det var kolsvart ute!
